Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 13 March 2015

Dusený kel

Asi si mnohí pomyslíte, že je to úplná blbosť dávať na net recept na dusený kel.... niekomu sa nepáči, iný ho ani neochutnal, ďalší ho nevie pripraviť, alebo ho nechce jesť iba uvarený .... a o to práve ide.
Z kelu sa totižto dá pripraviť základný recept - ktrým je práve dusený kel - a z neho potom neskutočné množstvo jedál: zapekaný, slaná torta, polievka, dochutený ... atď. A surový je skvelý s jablkami, olivami a horčicovým dressingom ako šalát. Zimná varianta nesezónneho šalátu.

Tak si ho peďme spoločne vyskúšať.


Hneď na začiatku upozorňujem, že sa jedná o neskutočne jednoduchý recept. Vlastne potrebujete len vyrezať z kel stredný hlúb, následne nakrájate kel na pásiky.

Na oleji si do sklovita poduste cibuľu, pridajte nakrájaný kel, posoľte, jemne podlejte vodou a duste za občasného miešania domäkka. Hotovo. Z tejto masy robím skvelú slanú tortu.

Oživiť si ho môžete pridaním paradajkovej drte alebo šťavy, oregána a olív, alebo napríklad nakrájaných kyslejších jabĺk, ktoré podusíte spoločne s kelom.

Vyskúšajte a sami uvidíte na koľko spôsobov sa dá kel pripraviť.

No comments:

Post a Comment