Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 9 March 2015

Zemiakovo-brokolicový nákyp

Zemiaky a brokolica v tomto ročnom období sú na našom stole snáď každý deň. A predsa som tento výborný a rýchly nákyp urobila až teraz. Aj to len preto, lebo bolo treba vymyslieť niečo na večeru na dva dni a bez soli pred dcérku. Potom sme ho ochutnali a skonštatovali sme, že so soľou si ho spravíme aj pre nás. Tak tu  je.


Podusila som si na masle najemno nakrájanú cibuľku a potom ju dala do misky. Očistené zemiaky narajbete na plátky. Rovnako môžete použiť aj kvaku či tekvicu, ktoré narajbete na plátky. Zemiaky a brokolicu som asi 5 minút varila vo vriacej vode, aby zmäkli. Následne ich v miske zmiešajte s cibuľkou, bylinkami.

Zapekaciu misku vymastite a vysypte strúhankou.
Do misky dajte najprv vrstvu zemiakovo-brokolicovej zmesi, naň nadrobte rikotu, či tvaroh. V prípade dospeláckej verzie, môžete použiť aj nivu či iný syr podľa vašej chuti. Zakryte zvyškom zmesi, posypte strúhankou a parmezánom a dajte zapiecť pri 180 stupňoch na asi 15 minút.

Pokiaľ si myslíte, že zmes je príliš suchá, prilejte do nej vodu, v ktorej sa varila zelenina, či pre dospelých môžete použiť smotanu, mlieko a vajce.

No comments:

Post a Comment