Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 26 February 2013

Cestoviny s tekvicou a artičkami

Jar je pomaly tu a jej hlavným znakom je, že na pultoch zelovocov nájdete artičoky všetkých možných tvarov a veľkostí. Tak som ich teda pár kúpila aj ja a pustila som sa do hľadanie toho správneho receptu. Ten som našla v knihe Záhrada v kuchyni - 760 receptov zo zeleniny a ovocia, ktoré popisujú tie najlepšie recepty z talianskych trattorií.
Pre dve osoby potrebujete 160 g cestovín, 200 g nakrájanej tekvice, cesnak, petržlenovú vňať, zemiak a jednu artičoku. Tekvicu nakrájame nadrobno a podusíme na panvici spoločne s cesnakom a nadrobno nakrájaným zemiakom. Podlievame vodou z varenia cestovín. Medzičasom si očistíme artičoku, odstránime vonkajšie listy, odrežeme vrch a nakrájame natenunko. Dáme podusiť domäkka na panvici, podľa potreby podlievame, ale artičoka by na konci mala vyznievať chrumkavo.
Omáčku sčasti roztlačíme vidličkou,ak je príliš suchá podlejeme vodou. Zlejeme cestoviny, dáme do panvice a premiešame, aby ich omáčka dobre obalila. Servírujeme ozdobené artičokou, nakrájanou petržlenovou vňaťou a nasucho opraženými prézlami.


No comments:

Post a Comment