Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 26 February 2013

Polievka s bôbami, brokolicou a feniklom


Na túto osviežujúcu polievku potrebuje vopred namočené bôby, brokolicu/kel, mrkvu, cibuľu, zeler, jačmenné krúpy, ktoré takisto pre skrátenie doby varu môžete namočiť, a samozrejme fenikel.
V hrnci na oleji osmahnite cibuľku, nakrájanú mrkvu a zeler, miešajte kým nezmäknú. Pridajte kelové/brokolicové listy/ružičky, krúpy, bôby a zeleninový vývar. Ja veľmi často používam na varenie polievok vodu z varenia cestovín, ktorá je bohatá na škrob. Dosoľte a spoločne varte až do zmäknutia kelu a bôbov, čo je asi 20 až 25 minút. 5 minút pred záverom varenia pridajte polku feniklu nakrájaného na kúsky a feniklovú vňať, ktorá celej polievke dodá štipľavú príchuť a hlavne budete mať do čoho zahryznúť. :)



No comments:

Post a Comment