Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday 10 February 2013

Kakaové cestoviny s bryndzovo-zemiakovou omáčkou

Že kakaové cestoviny??? A viete, že to nakoniec nebolo vôbec ale vôbec zlé? Veď aj mayovia varili slané jedlá z kakaových bôbov.
Na cesto potrebujete asi 200 g múky, soľ, jedno vajko a 3 kolmé lyžičky kakaa. Všetko spolu premiesite dohromady, kým nevytvoríte hladké elastické cesto, ktoré zabalené v potravinárskej fólii dáte na pol hodinu do chladničky odpočinúť si.

Medzišasom si pripravíte omáčku. Na panvici s trochou masla osmažíte nakrájaný pór. Keď je na polovicu urobený pridajte jeden nadrobno nakrájaný zemiak a podlejte vodou s troškou mlieka. Dajte dusiť, kým zemiak nieje upečený. Následne prilejte bryndzu, ktorú ste si rozrobili v mlieku. Ak je omáčka hustá, nechajte ju povariť, aby zhustla. Ak je to naopak, pridajte mlieko, či trošku smotany. Dochuťte soľou, ak potrebujete.

Cesto vyberte z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkajte na tenké pláty. Ja ako vždy používam strojček. Tieto pásy potom rádlikom nakrájajte na hrúbku asi 1 cm. Dajte variť do zovretej a osolenej vody. Minútu potom ako vyplávali na hladinu, zlejte a pridajte do panvice s omáčkou. Premiešajte, aby sa cestoviny dobre obalili omáčkou a podávajte.

No comments:

Post a Comment