Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 7 March 2013

Plnené artičoky s tarhoňou

Sezóna artičok sa začala a mne neostáva nič iné, iba ich v pravidelných intervaloch kupovať, teda až kým nenarastú tie v záhrade.
Recept, ktorý som pripravila na večeru je jednoduchý.
V panvici si pripravte tarhoňu podľa vášho želania. Rovnako v panvici, alebo ešte lepšie v hlbšom hrnci pripravte paradajkovú omáčku s oreganom. Artičoky očistite, obtrhajte bočné listy, až kým nebudú do police žlté a teda mladé, zrežte vrch, jemne ich otvorte a lyžičkou vyškrabte chĺpky vo vnútri.
Naplňte ich plnkou, ktorú ste si pripravili rozhabarkovaním vajka, pridaním strúhaného syru, soli, korenia, tymiánu/menty - zmes nesmie byť pritekutá inak sa bude vylievať. Naplňte artičoky a fritujte v horúcom oleji, pričom sa snažte, aby sa vajcová zmes nevyliala. Následne premiestnite fritované artičoky do hrnca s paradajkovou omáčkou a dokončite. Ako som povedala, podávajte s tarhoňou a červeným vínom.




No comments:

Post a Comment