Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 12 March 2013

Slaná torta so špargľou a žihľavou

Pôvodne to mal byť ľahký očistný recept, veď čo iné sa od špargle a žihľavy dá očakávať. Ale potom to varenie trochu zmenilo svoj smer... :)
Potrebujete cesto na slanú tortu, ktoré získate zmiešaním 200 g múky, soli, oleja/masla ( v prípade masla je to 100 g, olej dávam od oka). Ak použijete menej tukov, pridajte vajko. Premieste a vložte do chladničky, kým si pripravíte plnku.

Na panvici si poduste jeden nakrájaný pór, keď zmäkne pridajte nakrájanú a vopred uvarenú špargľu a nakrájanú žihľavu. Zmiešajte, osoľte, nechajte podusiť a odstavte. Do vychladnutej zmesi primiešajte strúhaný syr/tvaroh, vajko a zmesou naplňte tortovú formu, ktorú ste vopred vyložili cestom. Dajte zapiecť do rúry na 20 minút, aby sa povrch zagriloval a je to.

Pridaním syra a vajka, to už veľmi diétny recept nieje, ale záleží na vás, čo tam pridáte. Napríklad tvaroh je diétnejší a bolo by zaujúmavé to vyskúšať s kyslou smotanou a prézlami na zahustenie. Vyskúšajte a uvidíte.



No comments:

Post a Comment