Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 12 March 2013

Citrónovo-orieškové keksy v čokoláde

Na tieto keksíky potrebujete 250 g múky, 150 g cukru, prášok do pečiva, 150 g tuku, jedno vajce, nastrúhanú citrónovú kôru, 100 g nahrubo nasekaných orechov a polevovú čokoládu.
Zmiešajte pri izbovej teplote všetky ingrediencie okrem čokolády - ja to robím na kuchynskom robote, je to rýchlejšie a cesto sa pritom tak veľmi nezohreje ako pri ručnom miesení. Nezababrem ruky, ale robot :) Keď sa vám robot začne akoby zasekávať a v miske je vytvorená jedna neforemná guľa (čo zvyčajne trvá 2 minúty), vypnite ho, vyberte cesto, pocapkajte aby sa dobre spojilo a je to. Ja na zjednodušenie ďalšej prípravy ho premiesim a roztiahnem na valec, ktorý dám do chladničky oddýchnuť si. Po asi pol hodine vyberiem, nakrájam na pol centimerové plátky, ktoré poukladám vedľa seba na plech a dám piecť na 15 minút do predhriatej rúry. Ako skoro všetky cukrovinky aj tieto sa pečú na 180 stupňoch. Vyberiem, dám vychladnúť a medzičasom si pripravím čokoládu na polevu. Švagriná nám na Vianoce venovala sadu na fondue pre dve osoby a okrem fondue sa v nej dobre robí aj čokoláda na polevu, pretože horiaca sviečka ju udržuje tekutú :P. V tomto prípade som keksy namáčala, ale kľudne ich môžete aj popísať ... s čím sa môžu dobre zabaviť aj vaše deťúrence..


No comments:

Post a Comment