Jednoducho rozrežte paradajky na polovice, poukladajte ich na plech vystlatý papierom na pečenie, posypte soľou, korením, cukrom, nasekaným tymiánom a cesnakom. Pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť pomaly do rúry na asi 2 hodiny, čo je jediný problém tohto receptu. Jeho príprava netrvá dlho, ale pečenie áno. Výsledok však stojí zato. Trik je v tom, že musíte nechať odpariť tekutinu z paradajok bez toho, aby vám zhoreli v rúre.
Môžete ich použiť ako predjedlo, prílohu k cestovinám, do šalátu alebo na hrianku. Vynaliezavosti sa medze nekladú.
p.s. ak máte doma kozí syr - ešte lepšie. Vydlabte paradajky, naplňte ich kozím syrom zmiešaným s olejom, soľou akorením a šup s nimi do rúry na 40 minút.
No comments:
Post a Comment