Caponata je výborný juhotaliansky recept, ktorý nám už niekoľkokrát zachránil večeru, keď sme buď nemali čas alebo sa nám nechcelo variť.
Recept je jednoduchý. Potrebujete 1 kg baklažánov, 600 zelerových stoniek, soľ, cukor, vínny ocot, 2 cibule, kaperi, olivy, píniové semiačka, bazalka, olej a 500 paradajkovej drte.
Na panvici na oleji poduste baklažány.
V širokom hrnci poduste nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájané zelerové stonky, kaperi, olivy a píniové semiačka a spoločne duste asi 10 minút. Následne pridajte pardajkovú drť a varte asi 20 minút. Pridajte podusené baklažány, premiešajte a pridajte podľa chuti vínny ocot a cukor, aby ich bolo cítiť ale nie príliš. Záleží od vašej chuti. Na záver dosoľte a môžete hneď konzumovať, alebo naplňte do pohárov a zavarte.
No comments:
Post a Comment