Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 12 July 2013

Zapekané cukety s paradajkami


Ešte stále nám tu trvá sezóna cukiet, tak sme pripravili tieto vynikajúce a osviežujúce zapekané cukety. Môžete ich servírovať teplé, letné alebo studené a vždy sú výborné. Zo skúsenosti však radím, pripravte si ich deň vopred - odležané sú ešte lepšie.

Takže potrebujete zapekaciu misu, ktorú ste vymastili. Do nej nakrájajte na prúžky o hrúbke asi 1 cm cukety, pridajte cesnak, nakrájané paradajky, soľ a bazalku. Polejte olivovým olejom a môžete to prikryté dať piecť do rúry. Jedinou nevýhodou cukiet pripravovaných v rúre je, že ich čas varenia sa neskutočne predĺži - ale keďže ich netreba miešať, tak je to úplne v poriadku. Po asi hodine a pol otvorte, premiešajte a prysypte strúhanku, ktorá vám to celé krásne zahustí a dá tomu chrumkavosť. Nechajte zagrilovať a už je len na vás ako dlho tejto lahôdke odoláte. 

No comments:

Post a Comment