Tieto jednohubky sa vynikajúco hodia, pokiaľ sa chystáte robiť letný bufet.
Síce sa s nimi trošku narobíte, ale zmiznú v priebehu minúty a vy za ne určite
dostanete od hostí pochvalu.
Ako prvé si nakrájajte po dĺžke baklažány na tenké plátky a rovnako urobte
aj s cuketami. Osoľte a pokvapkajte olejom a ugrilujte z oboch strán. Toto je
tá najzdĺhavejšia časť hry.
Medzičasom, kým sa zeleniny griluje, pripravte si plnku.
V miske si rozmiešajte bryndzu s trochou mlieka, kým
nemá roztierateľnú konzistenciu. Ak chcete pridajte sušenú mätu a napríklad
olivy. Hotovo.
V druhej miske si zmiešajte paradajkovú drť, oregano,
soľ. Plnky sú hotové.
Teraz vám už neostáva nič iné, len si zašpiniť ruky a
začať jednotlivé kúsky ugrilovanej zeleniny plniť. Na zatváranie použite
špáratko. Cukety som plnila bryndzovou plnou a baklažán paradajkovou kde som
ešte pridala aj mozzarellu naakrájanú na kúsky.
Pokiaľ sa ich nechystáte konzumovať okamžite,
odporúčam vám naukladať ich do jánskej misy a dať ešte zapiecť na pár minút do
rúry. V tomto prípade ich udržíte v teple.
No comments:
Post a Comment