Cesto sme kúpili ako polotovar, ale veľmi ľahko si ho môžete pripraviť aj sami, vzhľadom k tomu, že na Slovensku neexistuje ekvivalent pasty brise.
Pasta brise je typickym cestom francúzskej kuchyne, kde sa používa na prípravu nielen sladkých koláčov ako Tarte Tatin ale aj slaných, z ktorých najznámejším je Quiche Lorraine.
Jedná sa o cesto, ktoré pripravíte veľmi jednoducho v kuchynskom robote: 200 g múky, 100 g masla, štipka soli - zmieste na nožoch a pripravte si v poháriku studené vodu. Za pochodu jemne prilejte štipku vody a budete vidieť, ako sa vám cesto (ktoré dovtedy vyzeralo skôr ako piesok) zlepilo. Teraz ho môžete vybrať a ešte domiesť krátko v ruke - technicky ho len sťapkáte dohromady. Dajte ho pred použitím do chladničky odležať.
Následne ho môžete rozvaľkať a vystlať ním hocijakú formu akú chcete. Samozrejme, ak je forma extra veľká musíte znásobiť počet prísad.
Ja som si ho rozvaľkala do tvaru kruhu, nakrájala na trojuholníky a naplnila na striedačku pestom a pikantou. Navrch som položila kúsok mozzarelly a zavinula.
Potrela som ich vajkom a dala piecť do prehriatej rúry, kým povrch nezožltol a rožteky neboli chrumkavé.
No comments:
Post a Comment