Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 30 July 2013

Baklažánová caponata

Caponata je výborný juhotaliansky recept, ktorý nám už niekoľkokrát zachránil večeru, keď sme buď nemali čas alebo sa nám nechcelo variť.

Recept je jednoduchý. Potrebujete 1 kg baklažánov, 600 zelerových stoniek, soľ, cukor, vínny ocot, 2 cibule, kaperi, olivy, píniové semiačka, bazalka, olej a 500 paradajkovej drte.

Na panvici na oleji poduste baklažány.
V širokom hrnci poduste nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájané zelerové stonky, kaperi, olivy a píniové semiačka a spoločne duste asi 10 minút. Následne pridajte pardajkovú drť a varte asi 20 minút. Pridajte podusené baklažány, premiešajte a pridajte podľa chuti vínny ocot a cukor, aby ich bolo cítiť ale nie príliš. Záleží od vašej chuti. Na záver dosoľte a môžete hneď konzumovať, alebo naplňte do pohárov a zavarte.

No comments:

Post a Comment