Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 22 July 2013

Plnené paradajky

Mne v záhrade zrejú paradajky jedna radosť. Už ani neviem, čo s nimi, paradajkového šalátu s oreganom a olivovým olejom som sa už objedla.

Tak som spravila tieto plnené paradajky, ktoré sú výborné nielen ako ľahká večera, ale aj ako predjedlo v prípade nejakej neohlásenej, ale vítanej návštevy.


Pripravte si väčšie paradajky, ktorým odrežete hlavičku, jemne ich lyžicou vydlabete, posolíte a na asi 20 minút ich obrátite hore bruchom na mriežke, aby z nich odtiekla tekutina. Medzičasom si v miske zmiešate strúhanku (alebo starší chlieb nakrájaný nadrobno), kaperi, olivy, petržlenovú vňať, cesnak, olej a ak treba trošku tekutiny(vody alebo vývaru). Premiešajte a zmesou naplňte paradajky, ktoré prikryjete čiapočkou a dáte na vyolejovanú formu piecť do rúry asi na 30-40 minút.

p.s. vyskúšajte aj jednoduché špízy z malých paradajok, mozzarelly a bazalky.

No comments:

Post a Comment