Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 22 July 2013

Vegetariánsky burger

Na záver výdatnejší recept, kde paradajky fungujú len ako doprovod. Jedná sa o vegetariánsky burger pripravený zo šošovice.

Uvarte si šošovicu a zlejte ju. Nemala by byť príliš rozvarená. V miske zmiešajte šosovicu, vajce, chlieb, pažitku a premiešajte. Pridajte červenú papriku, soľ, korenie a ak treba ešte chlieb či strúhanku. Najlepšie sa vám to bude robiť v kuchynskom robote, ktorý všetku špinavú prácu urobí za vás.
Z cesta vytvarujte placky, ktoré vypražíte v oleji.
Žemľu rozkrojte na polovicu, obložte šalátom, syrom, paradajkou, dajte doň placku a zatvorte. Obaľte alobalom a hor sa na letnú túru.  Pridáte sa?

No comments:

Post a Comment