Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 22 July 2013

Pečené paradajky

Aj na tento recept potrebujete paradajky. Už som spomínala, že mi zrejú prirýchlo?


Jednoducho rozrežte paradajky na polovice, poukladajte ich na plech vystlatý papierom na pečenie, posypte soľou, korením, cukrom, nasekaným tymiánom a cesnakom. Pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť pomaly do rúry na asi 2 hodiny, čo je jediný problém tohto receptu. Jeho príprava netrvá dlho, ale pečenie áno. Výsledok však stojí zato. Trik je v tom, že musíte nechať odpariť tekutinu z paradajok bez toho, aby vám zhoreli v rúre.

Môžete ich použiť ako predjedlo, prílohu k cestovinám, do šalátu alebo na hrianku. Vynaliezavosti sa medze nekladú.

p.s. ak máte doma kozí syr - ešte lepšie. Vydlabte paradajky, naplňte ich kozím syrom zmiešaným s olejom, soľou akorením a šup s nimi do rúry na 40 minút.

No comments:

Post a Comment