Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 12 July 2013

Panzanella - alebo zvyškový šalát

Prečo zvyškový šalát? Nuž jednoducho, lebo v ňom môžete spracovať všetky zvyšky zeleniny, ktoré máte v chladničke a dokonca aj starý chlieb. Nechcete už robiť len hrianky alebo chlieb vo vajci? Tak si dajte môj šalát.
Ako prvé si nakrájajte do misky paradajky na kocky, posoľte a nechajte ich vytiahnuť vodu - budete ju potrebovať. Po asi hodine môžete pokračovať v príprave šalátu. Nakrájajte si cibuľku nadrobno (ak ju v šaláte máte radi. Mne sa páči červená cibuľka), uvarené fazuľové struky - môžete použiť aj fazuľu či cícer z konzervy, zelerové stonky, olivy, bylinky - premiešajte. Nakrájajte na kocky starší chlieb a primiešajte do šalátu a nechajte postáť. Ak sa vám po asi pol hodine zdá, že šalát je veľmi suchý, premiešajte a prilejte trošku vody - ale naozaj len trošku, uvidíte, že po chvíľke sa vám to celé dobre premieša a zmäkne.
Podávajte studenšie a zapíjejte si bielym vínkom. 

No comments:

Post a Comment