Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 31 March 2014

Brokolicový nákyp

Nasa brokolica konečne prestala robit male ruzicky brokolic, ktore som poctivo kazde dva tyzdne oberala - 4 mesiace sme jedli brokolicu - povedzme, že to je dosť času nato, aby si človek vymyslel niekoľko zaujímavých receptov.

Brokolica nad parou, s olejom a citrónom, brokolica s cesnakom a chili udusená na panvici, polievky, nákypy. Nákypy? Nuž prečo nie. Hlavne ak máte tak ako ja, veľa brokolice a málo miesta v chladničke.


Recept je naozaj banálny: rozmixujte, alebo nadrobno nakrájajte dusenú brokolicu. Pridajte vajce, strúhaný syr typu Hiadlovec, soľ, korenie, rikotu (tvaroh), muškátový oriešok a dajte zapiecť do rúry na asi 20 minút. Ja som hotový nákyp potom ešte podávala so syrovouomáčkou, ci horčicou, pikantou alebo dokonca BBQ omáčkou. Koľko ľudí, toľko chutí.

No comments:

Post a Comment