Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 27 March 2014

Hlúpa polievka

Táto "hlúpa" polievka bola a aj je v severných regiónoch Talianska typickým vidieckym jedlom - je kompletným a výdatným jedlom. originálna verzia si vyžaduje, aby v nej bolo použité ovčie mäso, ale môžete použiť aj klobásku. A podľa mňa je vynikajúcim spôsobom ako zúžitkovať nadbytočné množstvo hustej zeleninovej polievky a hlavne staršieho chleba.



V hrnci zohrejte olej a pridajte mäso nakrájané na kúsky alebo rozmrvenú klobásu. Opečte asi 5 minút, následne pridajte vopred namočené sušené hríby, pridajte zvyšnú polievku (odložte si asi za naberačku) a varte asi tak 10 minút.

Medzičasom si nakrájajte biely chlieb na krajce vysoké asi 1 cm. Na dno zapekacej misy dajte odloženú naberačku polievky, naň chlieb a naň začnite vrstviť hustú polievku, chlieb, polievku, chlieb, pričom poslednou vrstvou má byť chlieb. Medzi jednotlivé vrstvy nasypte aj strúhaný syr typu Hiadlovec - slovenský parmezán.  Vrch polejte trochou vodnatej časti polievky a posypte husto syrom. Dajte zapiecť do rúry na asi 20 minút, kým polievka nenadobudne hustú konzistenciu a syr navrchu sa nepremení na peknú kôrku.

No comments:

Post a Comment