Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 18 March 2014

Polievka so scarolou a fazuľou

Niet nič lepšieho ako sa večer zohriať pri taniari teplej polievky - hlavne ak sú teplotné výkyvy medzi dňom a večerom naozaj, nuž výkyvmi.

Na túto polievku potrebuje scarolu, čo je vlastne Cichorium endivia, ale dobre vám poslúži aj vyrastený či zhorknutý šalát.
Tu je fotka scaroly:

Polievka je jednoduchá a uvarená v priebehu 15 minút - ak použijete tak ako my už predvarenú fazuľu. Použili sme dva tipy: cannelini (biela fazuľa) a borlotti (škvrnitá) - hlavne kvôli farebnému kontrastu.

V hrnci si speňte cibuľku a  poduste ju spoločne s mrkvou a stonkovým zelerom. Pridajte scarolu nakrájanú na väčšie kúsky - kľudne jej dajte aj viac - ona sa v polievke stratí. Pridajte paradajkovú drť, fazuľu, soľ, a tajný trik - saturejku. Varte spoločne asi 15 minút a môžete podávať. 

No comments:

Post a Comment