Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday, 5 November 2013

Gaštanovo-fazuľová polievka

Gaštany, gaštany, všade len gaštany. Ešteže sú tak chutné a dajú sa uvariť na niekoľko spôsobov.
Tu je jeden z nich - vo forme teplej jesennej polievky.


Gaštany narežte do tvaru kríža a dajte variť na asi pol hodiny, následne očistite a dajte stranou. Rovnako uvarte aj fazuľu, alebo použite tú z konzervy - urýchlite si tým prípravu.

Dajte do hrnca podusiť zeler, cibuľu a mrkvu. Následne pridajte fazuľu a gaštany, rozmarín, šalviu a prilejte vodu, resp. vývar. Ja napríklad používam vodu z varenia cestovín alebo zeleniny. Táto bola z varenia tekvicových gnoccov. Tak si predstavte tú chuť. Následne som to celé nechala variť asi 15 minút, potom som malú časť rozmixovala ponorným mixérom, aby polievka bola hustejšia. Povarte ešte 5 minút je to hotovo.

Podávajte napríklad s kúskami opečeného chleba s cesnakom a posypané syrom.

No comments:

Post a Comment