Gaštany, gaštany, všade len gaštany. Ešteže sú tak chutné a dajú sa uvariť na niekoľko spôsobov.
Tu je jeden z nich - vo forme teplej jesennej polievky.
Gaštany narežte do tvaru kríža a dajte variť na asi pol hodiny, následne očistite a dajte stranou. Rovnako uvarte aj fazuľu, alebo použite tú z konzervy - urýchlite si tým prípravu.
Dajte do hrnca podusiť zeler, cibuľu a mrkvu. Následne pridajte fazuľu a gaštany, rozmarín, šalviu a prilejte vodu, resp. vývar. Ja napríklad používam vodu z varenia cestovín alebo zeleniny. Táto bola z varenia tekvicových gnoccov. Tak si predstavte tú chuť. Následne som to celé nechala variť asi 15 minút, potom som malú časť rozmixovala ponorným mixérom, aby polievka bola hustejšia. Povarte ešte 5 minút je to hotovo.
Podávajte napríklad s kúskami opečeného chleba s cesnakom a posypané syrom.
No comments:
Post a Comment