Ja som použila čerstvé gaštany, ktoré sa tu na trhoch dajú v tomto ročnom období bežne kúpiť. Na vypuklej časti som ich narezala do tvaru kríža a dala variť na asi pol hodiny. Po vychladnutí som ich jednoducho očistila a rozmačkala v nádobe. Pridala som 4 udusené póry, vajce, asi deci a pol smotany, strúhaný syr, soľ, korenie a muškátový oriešok. Toto je plnka.
O slaných tortách sme sa už rozprávali niekoľkokrát, takže len zhrniem. Na formu s priemerom 28 cm potrebujete 200 g múky (aj miešanej - ja som použila celozrnnú), soľ, olej a toľko vody, koľko cesto popije. Zmieste, vypracujte elastické cesto a nechajte odpočívať.
Následne rozvaľkajte, dajte do formy, naplňte a dajte piecť do predhriatej rúry na pol hodinu. Mňamka.
No comments:
Post a Comment