Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday, 28 November 2013

Varianty cviklového šalátu

Trošku odľahčenejšia večera ešte nikomu nikdy neublížila, hlavne potom, ako sa človek cez víkend objedol.

Tak prečo nevyskúšať rôzne varianty cviklového šalátu? Na tanieri sú hneď štyri.


Ako prvé si uvarte cviklu, obieľte ju, nakrájajte na pásiky - ja som použila normálny kuchynský robot. A verte mi, nieje nič jednoduchšie ako nasekať všetky prísady na robote.

Následne ich už môžete pekne začať dochucovať.

Varianty:
1. cvikla, olej, balzamikový ocot, soľ, korenie a podrvená rímska rasca, horčica
2. cvikla olej, posekaný zýzvor a cesnak, soľ, podrvená rímska rasca, najemno nasekaná cibuľka
3. cvikla, najemno nasekaná cibuľka, ocot, olej, soľ, korenie, biely jogurt a opražené semienka
4. cvikla, mrkva, najemno nasekaná cibuľka, soľ, olej, korenie, opražené semienka

Skúste aj variantu pol na pol varené a surovú cviklu. Šalát so zemiakmi, uvareným vajkom, cícerom či jablkom.
Fantázii sa medze nekladú a sami si nájdete vlastnú obľúbenú kombináciu.

No comments:

Post a Comment