Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 15 November 2013

Žihľavová polievka

Začala chladná sezóna a ja mám neustále veľkú chuť na polievky rôzneho druhu. Tak som si spravila túto jednoduchú a rýchlu polievku, ktorá pridaním mladej žihľavy kompletne mení svoju chuť a pokiaľ si ju rozmixujete, môžete ju podívať s cesnakovou hriankou.


Poduste koreňovú zeleninu, pridajte papriku, zemiaky nakrájané na kocky a vopred očistenú a nakrájanú žihľavu a spoločne varte do zmäknutia. Dochuťte. Osobitne si pripravte zásmažku z oleja/masla a sladkej červenej papriky a pridajte do polievky. Nechajte ešte raz prevrieť a odstavte.

Ako som povedala, môžete ju servírovať takto alebo rozmixovanú na krém. V tom prípade vám doporučujem podávať ju s cesnakovou hriankou.

Môžete servírovať.

No comments:

Post a Comment