Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Saturday 3 May 2014

Baklažánové a cuketové jednohubky

Tieto jednohubky sa vynikajúco hodia, pokiaľ sa chystáte robiť letný bufet. Síce sa s nimi trošku narobíte, ale zmiznú v priebehu minúty a vy za ne určite dostanete od hostí pochvalu.


Ako prvé si nakrájajte po dĺžke baklažány na tenké plátky a rovnako urobte aj s cuketami. Osoľte a pokvapkajte olejom a ugrilujte z oboch strán. Toto je tá najzdĺhavejšia časť hry.

Medzičasom, kým sa zeleniny griluje, pripravte si plnku.
V miske si rozmiešajte bryndzu s trochou mlieka, kým nemá roztierateľnú konzistenciu. Ak chcete pridajte sušenú mätu a napríklad olivy. Hotovo.
V druhej miske si zmiešajte paradajkovú drť, oregano, soľ.  Plnky sú hotové.
Teraz vám už neostáva nič iné, len si zašpiniť ruky a začať jednotlivé kúsky ugrilovanej zeleniny plniť. Na zatváranie použite špáratko. Cukety som plnila bryndzovou plnou a baklažán paradajkovou kde som ešte pridala aj mozzarellu naakrájanú na kúsky.


Pokiaľ sa ich nechystáte konzumovať okamžite, odporúčam vám naukladať ich do jánskej misy a dať ešte zapiecť na pár minút do rúry. V tomto prípade ich udržíte v teple.

No comments:

Post a Comment