Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 20 May 2014

Cuketový quiche

Včera vešer som na večeru urobila vynikajúci cuketový quiche - čiže slaný koláč. Využila som aj fakt, že v záhrade nám plne dozrievajú prvé cukety - zelené, chrumkavé, chutné.


Recept je veľmi jednoduchý. Na plnku si takmer nasucho na panvici opražte cuketu nakrájanú na krúžky. V miske zmiešajte cukety, vajko, trochu mlieka, soľ, korenie, strúhaný syr. K tomu si ešte nakrájajte dobrý údený syr na kocky.

Na cesto potrebujete (forma má priemer ako vždy 28 cm) - 200 g múky, 50 ml oleja, soľ a toľko mlieka, koľko cesto popije. Vymieste ho, kým nieje vláčne a nechajte asi pol hodinu odležať. Následne vyvaľkajte, dajte do fromy a dbajte, aby ste cestom vyložili aj boky. Vlejte cesto, navrch rozdeľte nakrájaný údený syr a dajte piecť do rúry na pol hodinu pri 180 stupňoch.

Neostáva vám už nič iné, iba si otvoriť fľašu bieleho vína a vychutnať si večeru. Dobrú chuť.

No comments:

Post a Comment