Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Saturday 3 May 2014

Chlebové košíčky s dvojakou plnkou 2

Celkom zábavný  recept, ktorý mi prišiel na um listujúc kuchársku knižku.


Potrebujete naň hlavne toastový chlieb, ktorému ste odkrojili kôrku a na plnky, rôzne druhy zeleniny a omáčok a syr.

Ja som použila dve plnky:
1. ugrilujte si baklažán, nakrájajte údený syr a pripravte paradajkovú omáčku
2. poduste huby, primiešajte smotanu a pridajte parenicu

Ako plnky môžete použiť aj čerstvú zeleninu nakrájanú na kúsky, feta syr, varené vajíčko - fantázii sa medze nekladú.


Toastové chleby rozvaľkajte na tenko na pracovnej doske, potrite maslom a vyložte ním muffinkové formičky. Dajte piecť do rúry na asi 10 minút, vyberte a nechajte vychladnúť. Následne naplňte plnkami a dajte zapiecť do rúry, kým sa nerozpustí syr.

No comments:

Post a Comment