Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 14 April 2014

Bôbový šalát

Konečne nadišlo obdobie, keď máme v záhrade okrem šalátu, špenátu, mangoldu aj bôb, respektíve mladý hrach. Ak mám byť úprimná, už som sa objedla dusenej zeleniny a dostala som chuť na niečo čerstvého.
Tak keď sme odhalili, že naše bôby sú už vhodné na konzumáciu - tak čo je lepšieho ako čerstvý chrumkavý šalát s výhonkami?



Potrebujete očistený mladý bôb, mladé výhonky (vrcholky rastlinky), jeden roztlačený strúčik cesnaku, soľ, korenie, olej, citrónovú šťavu a najemno nastrúhaný zrelý ovčí syr. Všetko premiešajte, najlepšie rukami, nechajte chvíľku postáť a konzumujte.

p.s. o bôbe sme sa bavili už v niektorom z predchádzajúcich článkov - jednalo sa o sušený bôb. Na tento recept ho však potrebujete čerstvý - veľmi sa podobá na hrach, ale struky su niekoľko násobne väčšie a zberajú s arovnako ako hrachové, keď sú vyplnené.

p.s.2 - do šalátu môžete pridať aj čerstvý olúpaný hrach, alebo urobiť hrachovú variantu.


No comments:

Post a Comment