Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Wednesday, 16 April 2014

Cestoviny s brokolicou a paradajkami

Jeden z najjednoduchších a pritom najchutnejších receptov na cestoviny. Včera som vyskúšala a boli naozaj vynikajúce. Môžete pritom vyskúšať okrem brokolice aj iné druhy karfiol, rímsku brokolicu, sicílsku brokolicu. Vyskúšajte a uvidíte.

Oddeľte ružičky brokolíc a dajte ich variť/dusiť nad parou, kým niesú hotové. Medzičasom si na panvici poduste cesnak, pridajte paradajky nakrájané na kúsky, alebo pretlak, soľ, chili a uvarenú brokolicu. Varte spoločne asi 20 minút. Následne pridajte do panvice uvarené cestoviny, premiešajte a je to.
Variantou receptu je pridanie ančovičiek alebo rozmixovanie časti uvarenej prokolice s pretlakom a následným varením. Ja som ich na záver posypala opraženou strúhankou, vy môžete použiť aj syr. Ale strúhanka im dodá zvláštnu chuť.

No comments:

Post a Comment