Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 14 April 2014

Cestoviny s kaparami a paradajkami

Ďalší z mojich eolských receptov - je až prekvapujúce ako s malým množstvom prísad môže človek docieliť vynikajúce výsledky.

Dajte vrieť vodu na špagety, ktoré uvaríte al dente.
V hrnci poduste na oleji cibuľu a cesnak nakrájané na kúsky, pridajte nakrájané kapary - duste asi 5 minút. Následne pridajte paradajky (najlepšie tie maličké - keď začnú praskať, tak pozor, aby vás neostriekali - jemne ich vidličkou popučte) - ja som pridala pretlak, lebo čerstvé ešte nemám. :) Po asi 2-3 minútach pridajte čerstvú mätu a nechajte ho variť asi ešte 10 minút. Hotovo.
Pridajte špagety, premiešajte a podávajte s opečenou strúhankou - ktorá sa nie nadarmo nazýva parmezánom chudobných.

Mojim druhým cestovinovým receptom boli špagety s tromi druhmi olív. Na omáčku si poduste cesnak, pridajte kapary, tri druhy olív, chili a paradajky - nechajte variť asi 15 minút a na záver už do vypnutej omáčky pridajte oregano. Nesoľte, pretože aj olivy aj kapary sú dostatočne slané.

1 comment:

  1. mnaaaaam mas tu na blogu samy dobroty to budu muset poradne procist a pripadne vyzkouset mmmmm :)

    ReplyDelete