Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Wednesday 16 April 2014

Krémová špargľová polievka

Pomaly ale isto začína špargľová sezóna aj u nás. Krémová polievka zo špargle je jednoznačným jarným jedlom - má výbornú ale jemnú chuť a podávaná spoločne s chlebovými hriankami je aj jedlom, ktoré vás určite upúta.


Samozrejme pri príprave tohto receptu existuje nespočetné množstvo jeho variánt: pripravuje sa s pórom, so zemiakom, s vývarom alebo bez, niekto používa na zehustenie a pre krémovosť dokonca syr typu Filadelfia...

Základ je asi takýto: poduste si v hrnci na oleji/masle cibuľku, pridajte zemiak/pór nakrájaný na kúsky, očistenú špargľu a spoločne poduste asi 5 minút. Následne pridajte vývar/vodu/vodu z varenia cestovín a varte asi 30 minút. Prepasírujte, dochuťte soľou a už teraz môžete podávať. Alebo dajte trochu zredukovať ak je polievka príliš vodnatá. Ako som napísala môžete do nej dať aj trochu syru typu Filadelfia, opečené chlebové kocky, hrianky, kyslú smotanu, jogurt, opečenú slaninku, .... Hlavne nie veľa vecí naraz, aby ste neprekryli chuť špargle.

No comments:

Post a Comment