Prvýkrát sme ho ochutnali v Alghere, kde nám priniesli tento chutný koláč, dochutený cibuľou, alebo klobásou, syrom, nakrájaný na menšie kúsky a ešte horúci priamo z rúry. Vrhli sme sa naň a veru môžem vás ubezpečiť, že po chvíli z neho nič neostalo - aj keď sme už boli plní z pizze.
Príprava je nadmieru jednoduchá: jediná náročnejšia vec, je nájsť v supermarketoch cícerovú múku, ale myslím si, že v predajniach so zdravou výživou y to nemal byť žiadny problém.
Na formu s priemerom cca 25 cm potrebujete 200 g cícerovej múky, ktoré zmiešate s pol litrom vody, aby nevznikli hrudky. Nechajte odstáť asi 3-4 hodiny prikryté ale mimo chladničky. Niektorí odporúčajú vložiť do cesta aj vetvičku rozmarínu - pre chuť. Po uplynutí času pridajte soľ a olej. Premiešajte, vlejte do formy a dajte piecť do predhriatej rúry na maximum najmenej na pol hodinu. Cesto zvrchu musí byť chrumkavé ale vnútri vláčne.
Pred podávaním odporúčam posypať mletým korením a pokvapkať citrónovou šťavou.
Môžete si samozrejme fainé aj obložiť: najčastejšie sa používajú ako oblohy (osve nie spolu): cibuľa, klobása, syr.
Vyskúšate?
No comments:
Post a Comment