Ako prvé si nakrájajte po dĺžke baklažány na tenké plátky a rovnako urobte aj s paprikami - tie nakrájajte asi na 5 častí. Osoľte a pokvapkajte olejom a ugrilujte z oboch strán. Toto je tá najzdĺhavejšia časť hry.
Medzičasom, kým sa zeleniny griluje, pripravte si plnku. Potrebujete ich tri, teda dve plus jednu praženicu.
Baklažány naplníme dvomi druhmi plnky a papriku jednou.
V miske si rozmiešajte bryndzu s trochou mlieka, kým nemá roztierateľnú konzistenciu. Ak chcete pridajte sušenú mätu. Hotovo.
V druhej miske si zmiešajte nadrobno nakrájaný starý chlieb s olivami, kaperami, korením a strúhaným syrom. Ja zmes už nesolím, lebo olivy aj kapery sú slané. A na zjednodušenie všetko sekám a miesim v mixéri. Túto zmes rozdeľte na dve polovice. Jednu nechajte v miske - táto bude druhou plnkou pre baklažány a druhú zmiešajte s urobenou praženicou. Plnky sú hotové.
Teraz vám už neostáva nič iné, len si zašpiniť ruky a začať jednotlivé kúsky ugrilovanej zeleniny plniť. Na zatváranie použite špáratko.
Pokiaľ sa ich nechystáte konzumovať okamžite, odporúčam vám naukladať ich do jánskej misy a dať ešte zapiecť na pár minút do rúry. V tomto prípade ich udržíte v teple.
No comments:
Post a Comment