Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 31 October 2013

Baklažánové a paprikové jednohubky

Tieto jednohubky sa vynikajúco hodia, pokiaľ sa chystáte robiť letný bufet. Síce sa s nimi trošku narobíte, ale zmiznú v priebehu minúty a vy za ne určite dostanete od hostí pochvalu.



Ako prvé si nakrájajte po dĺžke baklažány na tenké plátky a rovnako urobte aj s paprikami - tie nakrájajte asi na 5 častí. Osoľte a pokvapkajte olejom a ugrilujte z oboch strán. Toto je tá najzdĺhavejšia časť hry.

Medzičasom, kým sa zeleniny griluje, pripravte si plnku. Potrebujete ich tri, teda dve plus jednu praženicu. 
Baklažány naplníme dvomi druhmi plnky a papriku jednou. 
V miske si rozmiešajte bryndzu s trochou mlieka, kým nemá roztierateľnú konzistenciu. Ak chcete pridajte sušenú mätu. Hotovo.
V druhej miske si zmiešajte nadrobno nakrájaný starý chlieb s olivami, kaperami, korením a strúhaným syrom. Ja zmes už nesolím, lebo olivy aj kapery sú slané. A na zjednodušenie všetko sekám a miesim v mixéri. Túto zmes rozdeľte na dve polovice. Jednu nechajte v miske - táto bude druhou plnkou pre baklažány a druhú zmiešajte s urobenou praženicou. Plnky sú hotové.
Teraz vám už neostáva nič iné, len si zašpiniť ruky a začať jednotlivé kúsky ugrilovanej zeleniny plniť. Na zatváranie použite špáratko.

Pokiaľ sa ich nechystáte konzumovať okamžite, odporúčam vám naukladať ich do jánskej misy a dať ešte zapiecť na pár minút do rúry. V tomto prípade ich udržíte v teple.

No comments:

Post a Comment