Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 24 October 2013

Šosovicový prívarok so zeleninou

Tento šošovicový prívarok je zvláštny tým, že došho ešte pridáte aj ďalšiu zeleninu, čo je na slovenské pomery naozaj nezvyklé, ale môžem vás ubezpečiť - výborné.



Pre dve osoby uvarte 150 g šošovice spoločne s bobkovým listom a ak máte aj šalviou alebo rozmarínom. Zabránite tak nežiadúcim vedľajším účinkom.

Na panvici poduste domäkka zemiaky, baklažán a papriku. Podľa toho koľko máte času urobte to buď osobitne alebo spoločne, samozrejme podľa totho, ako dlho sa jednotlivá zelenina varí. Dosoľte.

V hrnci poduste na oleji domäkka cibuľku, cesnak, mrkvu a stonkový zeler a pridajte paradajkovú  drť a chili. Povarte, pridajte rozmarín a uvarenú šošovicu a následne aj zeleninu. Spoločne varte asi ešte 10 minút, aby sa spojili chute.

Viem, že to znie komplikovane, ale ubezpečujem vás, že je to veľmi jednoduchý recept. Čistenie a krájanie trvajú dlhšie, ale potom sa už len všetko varí, akosi aj bez vašej aktívnej účasti.

No comments:

Post a Comment