Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 31 October 2013

Baklažánové placky

Znovu jeden výborný recept na piknik alebo brunch. Opečený baklažán má sám o sebe skvelú chuť a môžem vás uistiť, že spoločne s koreninami - korianderom a kumínom, je jednoznačnou chuťovou bombou.


Opečte na panvici kúsky baklažánu. V miske ho roztlačte vidličkou a zmiešajte so strúhaným syrom, soľou, korianderom a kumínom (môžete použiť prášok alebo nasucho opražené semiačka, ktoré ste rozdrvili v mažiariku), vajcom, uvarenou pohánkou a ak treba prézlami alebo nasekaným starším chlebom. Vymiešajte husté cesto, z ktorého rukami vytvarujete placky, ktoré následne opečiete ako haruľu na panvici.

Len sa tak za nimi zapráši. 

No comments:

Post a Comment