Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday, 24 October 2013

Ryžová panvica so zeleninou, orieškami a vajkom

Z predchádzajúceho receptu mi zostala ryža, nie veľa, ale zostala. Tak prečo ju nevyužiť pre túto krásnu a farebnú ryžovo-zeleninovú panvicu. Nieje to pastva pre oči?


Nad parou som sparila brokolicu a väčšiu časť z nej odložila na omáčku pre cestoviny. Začala pomaly aj sezóna húb. Z dvoch toho veľa neurobím, ale pridať ich do tejto panvice - hm, prečo nie? Na panvici opražte ryžu, pridajte strúhanú mrkvu, pór, huby, brokolicu, soľ, korenie, bylinky, ak chcete aj chili. Pridajte rozhabarkované vajko - nemusíte - aj bez neho je jedlo bohaté na bielkoviny a karbohydráty.
Na suchej panvici opražte rôzne druhy semiačok a orieškov a na záver ich pridajte k ryžovej panvici. Dodajú jej chrumkavosť.

Rýchle, jednoduché, vhodné aj na obed do kancelárie, alebo piknik, ak chcete využiť posledné dni babieho leta.

P.S. technicky môžete použiť rôzne druhy zeleniny - recept typu čo chladnička dala. Možno aj strukoviny? Treba vyskúšať.

No comments:

Post a Comment