Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday, 24 October 2013

Tekvicové rizoto s hubami

Jeseň - čas tekvíc a húb. V záhrade mi rastie oboje, takže prečo to nespojiť?


Poduste najemno nakrájanú cibuľku, pridajte tekvicu, osoľte a duste domäkka. Rovnako urobte aj s hubami - ja som použila jedle bedle. Skúste aj šampióny zmiešané s trohcou sušných hríbov.

Medzitým v hrnci začnite pripravovať rizoto - na osobu počítajte asi 70 g ryže. Poduste ryžu dosklovita a pomaly pridávajte vývar, či v mojom prípade vodu. Nechajte jemne variť. Po asi 10 minútach pridajte dusenú tekvicu  a dusené huby. Pridajte vývar a varte domäkka. rizoto má byť tekuté.
Po odstavení primiešajte hrudku masla a strúhaný syr a premiešajte. Servírujte po asi 3 minútach, aby sa ustálili chute.

No comments:

Post a Comment