Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 24 October 2013

Ravioli plnené baklažánom a bryndzou

Ahojte, tak sa vám znovu ozývam po dlhšom čase aj s mojimi receptami tak povediac z prelomu letnej a jesennej sezóny.

Začíname raviolmi plnenými bryndzou a baklažánom. Že nezvyklá kombinácia? To určite, ale môžete si byť istí, že výborná.




Na cesto na ravioly, ktoré si pripravíte ako prvé potrebujete pre dve osoby dve vajcia, soľ a toľko múky, koľko vajcia popijú. Cesto musí byť elastické, ale nie veľmi tvrdé. Po vymiesení ho nechajte odpočinúť a vy sa venujte príprave plnky.

Na plnku jednoducho nakrájajte baklažán na kocky a poduste ho domäkka na oleji. Nechajte mierne vychladnúť a pridajte bryndzu a mätové lístky (môžu byť sušené aj čerstvé, sušené majú jednoducho silnejšiu chuť). Množstvo bryndze záleží od vašej chute.  Ja zvyčajne nesolím, pretože bryndza je mi dostatočne slaná. Hotovo.

Vyvaľkajte ručne alebo na cestovinovom strojčeku cesto na čo najtenšiu formu. Vykrajujte strojčekom na pirohy/ravioly kruhy, ktoré naplníte plnkou a zatvoríte. Ak strojček nemáte, vykrojte jednoducho nožom štvorce, ktoré naplníte a môžete zatvoriť na obdĺžnik alebo trojuholník. Hlavne nezabudnite dobre pritlačiť spoje, aby sa vám cestoviny vo vriacej vode nerozpojili. Dobrý trik je napríklad použiť vidličku.

Cestoviny dajte variť do vriacej a osolenej vody a po vyplávaní ich scedťe a premiestnite do panvice s jednoduchou paradajkovou omáčkou.

Na omáčku iba na panvici poduste cibuľku a pridajte čerstvé paradajky a nechajte trošku spariť, aby pustili šťavu. Ak chcete pridajte aj bazalku. Ak nemáte čerstvé paradajky, použite paradajkovú drť.

Na tanieri posypte strúhaným syrom a je to.

No comments:

Post a Comment