Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 3 November 2014

Cestoviny s baklažánom na bielo

Nejako som sa rozšupla. Mám čas, tak píšem, čo dobrého som v poslednom čase uvarila.

Tieto cestoviny s baklažánom a mozzarelou sú jedným s posledných jedál, ktoré zožali úspech.


Uvarte si krátke cestoviny. Na panvici zohrejte olej, pridajte cesnak (pozor, aby nezhorel) a baklažán nakrájaný na kúsky. Miešajte, pretože baklažán zvykne popiť všetok olej, uvariť sa a následne ho zase vypustí - takže zbytočne olej nepridávajte, on sa vám vráti. Poduste domäkka, osoľte a pridajte bylinky - oregáno či bazalku a mozzarelu nakrájanú na malé kúsky. Uvarené cestoviny pridajte do panvice, premiešajte. Pri miešaní dajte pozor, aby sa vám mozzarela nezlepila dohromady. Takže nemiešajte dlho a už vôbec nie na veľkom ohni. Podávajte posypané parmezánom či Hiadlovcom.

No comments:

Post a Comment