Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 10 November 2014

Parmezánové čipsy

Mňam a ešte raz mňam. Výborné na aperitív!!


Recept som odpozerala od jednej britskej kuchárky, ktorá praxovala aj vo Francúzsku a Austrálii a pri svojom varení používa hlavne rúru. Áno, uhádli ste, hovorím o Lorraine Pascale.

Jednoducho vezmite strúhaný parmezán - Hiadlovec, v miske ho zmiešajte so sezamovými semienkami a makom. Plech vysteľte papierom na pečenie a zo syru formujte kruhy. Môžete použiť formy na vykrajovanie keksov, ale mne sa osvedčila lyžica a syr som jednoducho rozsypala krúživým pohybom. Syru nasypte málo, len aby pokryl papier, asi 2mm.

Dajte piecť do rúry na 220 stupňov na asi 5 minút. Pozor, aby nezhoreli. 

Fantázii sa tu medze nekladú. Ja som syr rozdelila na dve časti a druhú zmiešala s mletou paprikou. Alebo môžete skúsiť mleté čierne korenie, alebo.... vyskúšajte a dajte vedieť vašu obľúbenú kombináciu.


No comments:

Post a Comment