Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 17 November 2014

Cícerová polievka s gaštanmi

Jesenná mňamka - čo k tomu viac dodať. Iba ak si pustiť Amy Winehouse, vytvoriť jesennú pohodu a vychutnať si túto jednoduchú a pritom vynikajúcu polievku.



Ja tlakový hrniec považujem za jedného z najlepších priateľov kuchára/ky. Najrýchlejšie si v ňom uvaríte vopred namočené strukoviny - viď v tomto prípade cícer a rovnako aj surové gaštany sa po narezaní na kríž v kuchte uvaria za 20 minút. Takže podľa mňa by vynálezca kuchty mal mať postavený pamätník. A ktovie možno aj má.

Takže vopred si s pridaním aromatických bylín uvarte po 100 g cíceru a gaštanov. A najťažšiu časť máte za sebou. Teraz to už len poskladať dohromady.

Na oleji alebo masle poduste do sklovita cibuľku, pridajte mrkvu, zeler a duste. Následne pridajte paradajkový pretlak,alebo paradajkovú drť, rozmarín, uvarený cícer a gaštany, dochuťte a varte asi 20-25 minút. Ochutnajte, prípadne dochuťte a môžete podávať napríklad s opečenými hriankami.

p.s. ak vám z nej ostane, dovarte do nej vodu a pridajte malú polievkovú cestovinu - voilá druhá varianta polievky

No comments:

Post a Comment