Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 3 November 2014

Cestoviny s paprikovou omáčkou

Na záhrade nám dozrievajú posledné papriky, tak z nich robíme cestoviny jedna radosť. rovnako ich môžete použiť na niektorý z mojich predchádzajúcich receptov s bulgurom, kuskusom, tarhoňou či ryžou.


Jednoduchšie to už ani nejde.

Uvarte si cestoviny podľa vašej chute, skôr krátke ako špagety. V panvici zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľku a cesnak, ktoré jemne podusíte. Následne pridajte papriku na nakrájanú na kúsky, posoľte a duste domäkka. Pokiaľ je zmes suchá, pridajte vodu z varenia cestovín. Dochuťte bylinkami - mne sa osvedčilo oregáno a bazalka. Uvarené cestoviny pridajte do panvice a spoločne premiešajte. Podávať môžete posypané strúhaným parmezánom, Hiadlovcom alebo parmezánom chudobných - na sucho opraženou strúhankou. Rovnako ako predchádzajúci recept s baklažánom a paprikou, aj tieto cestoviny, ak náhodou vám ostanú, je vhodné zapiecť v rúre či urobiť z nich omeletu na piknik, alebo ako ľahký obed do roboty spoločne so šalátom.

No comments:

Post a Comment