Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 10 November 2014

Otrubové slimáky

Výborný recept, ktorý sme dostali od susedy. V plnke sa originálne nachádzala bešamelová omáčka so syrom. Mne sa to zdalo byť dosť fádne a tak som recept pozmenila. Ako? To uvidíte, keď budete ďalej čítať.

V miske si zmiešajte 3dcl mlieka s 1 kockou droždia a nechajte spraviť kvások. Pridajte 1,5 dcl oleja, 1ČL soli, 500 g múky a 2,5-3 dcl pšeničných otrúb. Vymieste a nechajte postáť a zdvojnásobiť objem.  


Vyvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou asi pol centimetra a naplňte podľa chute. Ja som polovicu naplnila horčicou a druhú paprikovou nátierkou a bohate posypala strúhaným syrom - údený je najlepší. Zaviňte začínajúc dlhou stranou, pevne  inak sa pri pečení roztečú, a nakrájajte na kolieska s hrúbkou cez 1 cm. poukladajte reznou stranou na plech a dajte piecť do vyhriatej rúry na asi pol hodinu. Vôňa a farba vám napovedia, kedy sú hotové.

Podávajte ako predjedlo, či malý olovrant .... s červeným vínkom a zapáleným krbom navodíte výbornú jesennú atmosféru.

p.s. nabudúce skúsim plnku s gorgonzoly/nivy....

No comments:

Post a Comment