V miske si zmiešajte 3dcl mlieka s 1 kockou droždia a nechajte spraviť kvások. Pridajte 1,5 dcl oleja, 1ČL soli, 500 g múky a 2,5-3 dcl pšeničných otrúb. Vymieste a nechajte postáť a zdvojnásobiť objem.
Vyvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou asi pol centimetra a naplňte podľa chute. Ja som polovicu naplnila horčicou a druhú paprikovou nátierkou a bohate posypala strúhaným syrom - údený je najlepší. Zaviňte začínajúc dlhou stranou, pevne inak sa pri pečení roztečú, a nakrájajte na kolieska s hrúbkou cez 1 cm. poukladajte reznou stranou na plech a dajte piecť do vyhriatej rúry na asi pol hodinu. Vôňa a farba vám napovedia, kedy sú hotové.
Podávajte ako predjedlo, či malý olovrant .... s červeným vínkom a zapáleným krbom navodíte výbornú jesennú atmosféru.
p.s. nabudúce skúsim plnku s gorgonzoly/nivy....
No comments:
Post a Comment