Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday, 17 November 2014

Rizoto s gorgonzolou a čakankou

Hmmm - na tomto recepte je asi najťažšie vysvetliť, čo za zeleninu som to použila. Nuž jedná sa o jeden z mnohých druhov čakanky - tej kultivovanej. Ja zvyčajne v mojich receptoch používam tú, ktorú môžete aj sami natrhať na záhrade či na lúke.

Naproti tomu na recept potrebujete jednu z týchto dvoch variánt.



A teraz už k receptu.

Na osobu potrebujete 70 g ryže. Na masle si poduste cibuľku do sklovita, pridajte čakanku nakrájanú na pásiky, duste domäkka. Následne pridajte ryžu, opražte a podlejte vodou (vývarom), premiešajte, znovu podlejte asi jednou naberačkou a  premiešajte. Pokračujte, kým ryža nebude uvarená. V tom momente pridajte rozdrobenú gorgonzolu/nivu - množstvo závisí len od vás nakoľko máte radi ich výraznú chuť. Pridajte kúsok masielka, premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte oddýchnuť asi 3 minúty.


A môžete podávať. Dobrú chuť.

No comments:

Post a Comment