Radosť z varenia a chuť zeleniny
Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.
Thursday, 30 May 2013
Cestoviny s cícerom a baklažánom
A je to tu znovu. V talianskej kuchyni je cicer s cestovinami starou dobrou klasikou. Neskôr vám sem dodám recept aj nato. Cícer bol aj v slovenskej kuchyni veľmi často pouzívanou surovinou a v súčasnosti sa do nej vracia hlavne vďa vplyvom arabskej kuchyne v podobe hummusu.
Tentokrát som ho vsak trochu obzvláštnila a urobila klasické cestoviny s cícerom a baklažánom v paradajkovej omáčke. Rovnako dobré, ak nie aj lepšie, sú bez paradajok. Vyskúšajte obidve a rozhodnite sa. Veď ich môžete aj obmieňať.
Cícer môžete použiť buď ten predvarený, v tom prípade pre dve osoby rátajte pol konzervy. Ak nie, vopred si ho namočte asi 50 gramov, a uvarte v kuchte spoločne s rozmarínom a bobkovým listom.
Vezmite pol baklažánu a nakrájajte ho na kocky. Na panvici spoločne poduste cesnak na oleji a pridajte baklažán, osmažte, až kým nieje mäkký. Pridajte uvarený cícer, ktorý čiastočne rozmačkáte vidličkou a pridajte aj rozmarín. Premiešajte a teraz ak chcete pridajte pol konzervy paradajkovej drte, ak nie, nie.
Posločne povarte. Medzičasom si uvarte krátke cestoviny, sceďte a primiešajte do panvice s omáčkou, prehrejte a môžete podávať.
Rýchle a jednoduché, hlavne ak použijete vopred uvarený cícer a žiadne paradajky :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment