Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 30 May 2013

Cestoviny s cícerom a baklažánom


A je to tu znovu. V talianskej kuchyni je cicer s cestovinami starou dobrou klasikou. Neskôr vám sem dodám recept aj nato. Cícer bol aj v slovenskej kuchyni veľmi často pouzívanou surovinou a v súčasnosti sa do nej vracia hlavne vďa vplyvom arabskej kuchyne v podobe hummusu.
Tentokrát som ho vsak trochu obzvláštnila a urobila klasické cestoviny s cícerom a baklažánom v paradajkovej omáčke. Rovnako dobré, ak nie aj lepšie, sú bez paradajok. Vyskúšajte obidve a rozhodnite sa. Veď ich môžete aj obmieňať.



Cícer môžete použiť buď ten  predvarený, v tom prípade pre dve osoby rátajte pol konzervy. Ak nie, vopred si ho namočte asi 50 gramov, a uvarte v kuchte spoločne s rozmarínom a bobkovým listom.

Vezmite pol baklažánu a nakrájajte ho na kocky. Na panvici spoločne poduste cesnak na oleji a pridajte baklažán, osmažte, až kým nieje mäkký. Pridajte uvarený cícer, ktorý čiastočne rozmačkáte vidličkou a pridajte aj rozmarín. Premiešajte a teraz ak chcete pridajte pol konzervy paradajkovej drte, ak nie, nie.
Posločne povarte. Medzičasom si uvarte krátke cestoviny, sceďte a primiešajte do panvice s omáčkou, prehrejte a môžete podávať.

Rýchle a jednoduché, hlavne ak použijete vopred uvarený cícer a žiadne paradajky :)



No comments:

Post a Comment