Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 20 May 2013

Passatelli s artičokmi

Passatelli sú typicky severo talianskym druhom cestovín. Podľa mňa to ani tak celkom cestoviny niesú, pretože sa jedná o rovnaké množstvo strúhanky (150 g) a zrelého ovčieho syru (150 g) zmiesené
spoločne s vajkom - 2, citrónovou kôrou, soľou a trochou múky, ktorá to celé zahustí. Nechajte v chladničke odpočivať a venujte sa príprave omáčky.

Vezmite druhú polovicu artičok - 5, poduste na panvici a zmiešajte v miske s petržlenom. Na panvici rozpustite trochu masla, pridajte pohár mlieka, zohrejte a v ňom rozmiešajte do rozpustena 200 syru - ja som použila bryndzu. Pridajte do misky s artičokmi, pridajte jeden pretlačený kúsok cesnaku, skontrolujte soľ a korenie.

V hrnci dajte zovrieť vodu a osoľte ju. Vyberte cesto z chladničky, pripravte si súpravu na pretláčanie zemiakov ale s väčšími dierami, dajte cesto do nej a pretláčajte do vriacej vody. Akonáhle vyplávajú, vyberte sitkom a dajte do omáčky. Pomaly a hlavne opatrne premiešajte, aby sa chute spojili a môžete podávať.

Mne sa ich podarilo roztrepať a hlavne som nemala pretláčač na zemiaky, ale.... môžem vás ubezpečiť, že chuť bola jednoducho fantastická.


No comments:

Post a Comment