Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 27 May 2013

Pirohy so zemiakovou plnkou

Mňam. Mňam. A ešte raz mňam. Vážne. V sobotu som urobila na obed pirohy so zemiakovou plnkou a boli fantastické.



Pirohové cesto je jednoduché, teda aspoň to moje: zmiesite múku (pre dve osoby cca 200 g) so soľou a vodou, koľko stačí a koľko cesto popije. Vymiesite a necháte odpočívať.

Na plnku si uvarte zemiaky a pripravte si dve plnky. V prvej zmiešajte roztlačené zemiaky s bryndzou a sušenou mätou. V druhej znovu roztlačené zemiaky ale tentokrát s pestom. Dózy vám dávať naozaj neviem, lebo sama to robím od oka a riadim sa podľa chute. Obe plnky dochuťte a majte pripravené.

Cesto vyvaľkajte a začnite vykrajovať a plniť. Vhoďte do vriacej a osolenej vody a nechajte vyplávať. Vyberte a preložte do panvice s omáčkou.

Podľa môjho názoru, keďže plnka je pomerne chuťovo výrazná, tak robím jednoduchú šalviovú omáčku. Že ako? Jednoducho. Rozpustite v panvici maslo a primiešajte šalviu, prehrejte, až kým nezacítite vôňu šalvie po byte. Vypnite, pretože omáčka je hotová. Nič zložité.


P.S. viem, chýba fotka, ale vážne tie pirohy zmizli rýchlejšie ako som ju stihla urobiť....

No comments:

Post a Comment