Na obidva potrebujete očistené artičoky. Obtrhajte všetky vonkajšie listy, až kým artičoka nieje do polovice žltkavá. Hornú časť orežte. Jemne roztvorte kvet a vyberte najlepšie lyžičkou chĺpky, ktoré sa v kvete nachádzajú. Nakrájajte na krížalky a dajte do vody s citrónom, aby nezhnedli.
Teraz sa môžeme venovať príprave torty.
Na cesto potrebujete 200 g celozrnnej múky, trochu oleja, soľ a toľko vody, koľko cesto popije, aby bolo elastické. Zmieste a nechajte odpočívať.
Artičoky uduste na panvici do mäkka. Použite polovicu predchádzajúcej očistenej dávky - čiže 5 artičokov.
Zmiešajte v miske s rikotou - 200 g, kravským syrom, soľou a korením.
Cesto vyvaľkajte, dajte do formy, naplňte, prevyšujúce cesto zahnite a dajte piecť do rúry na cca 30 minút pri 180 stupňoch.
E voila.....
No comments:
Post a Comment