Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday, 20 May 2013

Torta s artičokmi


Ešte stále nám tu trvá jarná artičoková sezóna. Ale už sa pomaly končí. Pre to je jednoduché na trhu nájsť pekné artičoky a za dobrú cenu. Majúc ich 10, som sa rozhodla pripraviť dva veľmi chutné recepty, ktoré vám teraz predstavím.
Na obidva potrebujete očistené artičoky. Obtrhajte všetky vonkajšie listy, až kým artičoka nieje do polovice žltkavá. Hornú časť orežte. Jemne roztvorte kvet a vyberte najlepšie lyžičkou chĺpky, ktoré sa v kvete nachádzajú. Nakrájajte na krížalky a dajte do vody s citrónom, aby nezhnedli.

Teraz sa môžeme venovať príprave torty.

Na cesto potrebujete 200 g celozrnnej múky, trochu oleja, soľ a toľko vody, koľko cesto popije, aby bolo elastické. Zmieste a nechajte odpočívať.

Artičoky uduste na panvici do mäkka. Použite polovicu predchádzajúcej očistenej dávky - čiže 5 artičokov.
Zmiešajte v miske s rikotou - 200 g, kravským syrom, soľou a korením.

Cesto vyvaľkajte, dajte do formy, naplňte, prevyšujúce cesto zahnite a dajte piecť do rúry na cca 30 minút pri 180 stupňoch.

E voila.....





No comments:

Post a Comment