Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday, 12 May 2013

Hrachová polievka so pšenicou

V jarnej sezóne rovnako ako v Taliansku aj na Slovensku rastie a zreje veľa hrachu. Moja záhrada mi z neho vydáva svoje plody už asi 3 týždne. Tak prečo ich nespracovať nejakým ľahkým spôsobom?
Podľa mňa niet nič lepšieho ako polievka, ak hľadáte niečo rýchle, výživné ale zároveň ľahké.

Na urýchlenie prípravy si 100 g pšenice ( pre dve osoby) vopred namočte. V hrnci poduste na oleji pol cibule, mrkvu, zeler, následne pridajte hrach (200 gramov), paradajkový pretlak, vodu a pšenicu. Nechajte variť asi 20 minút. Na záver pridajte majoránku a soľ.

Ak chcete, podávajte s kúskami hrianok s cesnakom.



No comments:

Post a Comment